138259229wfqwqf

Zim o le a taulaʻi atu i maketi faʻapitoa aʻo sauniuni mo le 'masani fou'

talafou1-1

Na ta'ua e le va'a o le vasa a Isaraelu o Zim ananafi na ia fa'amoemoe o le a pa'u pea le tau o uta ma o lo'o sauniuni mo le 'mea fou masani' e ala i le taula'i atu i maketi fa'atauva'a lelei mo ana 'au'aunaga pusa ma fa'alauteleina lana pisinisi ave ta'avale.

Na lipotia e Zim le tolu-kuata tupe maua o le $ 3.1bn, i lalo 3% i le vaitaimi tutusa o le tausaga talu ai, mai le 4.8% le itiiti ifo o le voluma, i le 842,000 teu, mo le averesi o le $ 3,353 i le teu, i luga 4% i le tausaga talu ai.

O tupe mama fa'agaioiga mo le vaitaimi na pa'u i lalo i le 17%, i le $1.54bn, ae o le tupe maua a Zim na fa'aitiitia i le 20%, i le $1.17bn, fa'asaga i le Q3 21.

O le vave pa'u i luga o tau o uta i le lalolagi talu mai Setema na mafua ai ona faʻaititia e le kamupani vaʻa lana taʻiala mo le tausaga atoa, mo se faʻaititia i le va o le $ 6bn ma le $ 6.3bn, mai le faʻamoemoe muamua e oʻo atu i le $ 6.7bn.

I le taimi o le valaau o tupe maua a Zim Q3, na fai mai le CFO Xavier Destriau o Zim o loʻo faʻamoemoeina fua faatatau "e faʻaauau pea ona paʻu i lalo".

“E fa’alagolago lava i fefa’ataua’iga;o lo'o i ai nisi o fefa'ataua'iga ua sili atu ona fa'aalia i le fa'aitiitia o le tau nai lo isi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le North Atlantic e sili atu i aso nei, ae o le US i sisifo o le talafatai na sili atu ona mafatia nai lo isi fefaʻatauaʻiga, "o lana tala lea.

"I nisi o fefaʻatauaʻiga o le maketi vaʻaia na paʻu i lalo o tau konekarate ... sili atu ona taua mai la matou vaʻaiga, o le manaʻoga ma le voluma e leʻi i ai o lea na tatau ai ona matou feagai ma se mea moni fou ma faʻafesoʻotaʻi ma tagata faʻatau, o loʻo matou faia se mafutaga umi.E manino lava, faatasi ai ma le faʻasalalauina i le va o le konekarate ma le faʻatupulaia o tau, sa tatau ona matou nonofo i lalo ma malilie i tau ina ia puipuia ai le pisinisi, ”o le faʻaopoopo mai lea a Mr Destriau.

I tulaga o sapalai, fai mai Mr Destriau e "matua foliga mai" o le a i ai se siʻitia o le numera o folauga faʻafuaseʻi i luga o le vasa i vaiaso o lumanaʻi, ma faʻaopoopo mai: "Matou te faʻamoemoe e maua ni tupe mama i fefaʻatauaiga o loʻo matou faʻagaioi ai, ma matou 'aua le mana'o e folau i se fa'aletonu.

"I nisi o fefaʻatauaʻiga, e pei o Asia i le US i sisifo o le talafatai, ua uma ona laasia le tulaga o le vaʻaia, ma e leai se isi avanoa mo nisi faʻaititia."

Na ia faʻaopopoina o le US maketi i sasaʻe o loʻo faʻamaonia le "sili atu le maufetuunaʻi", ae o le Latina Amerika fefaʻatauaʻiga ua "seseʻese".

E 138 va'a o lo'o fa'agaoioia e Zim, mo le 538,189 teu, fa'avasega lona sefulu i le laulau o le liki, fa'atasi ai ma va'a uma se'i vagana ai le valu.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tusi faʻatonu o vaʻa e 43, mo le 378,034 teu, e aofia ai le sefulu 15,000 teu LNG vaʻa faʻamalosi lua na faʻatutu mo le tuʻuina atu mai ia Fepuari i le tausaga a sau, lea e faʻamoemoe e faʻapipiʻi i le va o Asia ma le US i sasaʻe.

O lisi o vaʻa e 28 e muta i le tausaga fou ma le isi 34 e mafai ona toe faʻafoʻi atu i tagata e ona i le 2024.

E tusa ai ma le toe faʻatalanoaina o nisi o ana lisi taugata ma tagata e ona, fai mai Mr Destriau "o tagata e ona vaa sa saunia i taimi uma e faʻalogo".

Na ia taʻu atu i le Loadstar o loʻo i ai le "malosi tele" mo le faʻavavevaveina o Saina i Los Angeles auaunaga ina ia tumau le manuia.Ae ui i lea, na ia fai mai aʻo leʻi filifili Zim e "tuu ese mai le fefaʻatauaʻiga" o le a vaʻavaʻai i isi filifiliga, e aofia ai le fefaʻasoaaʻi slot ma isi vaʻa.


Taimi meli: Nov-17-2022